BALIKESİR / AYVALIK - Altınova Merkez İlkokulu

E- TWİNNİNG RPOJESİ

OKULUMUZ 2/A SINIFI öğrencileri öğretmenleri AYŞE KEMER önderliğinde  KÜLTÜR HAZİNEM adlı  e twinning projesinin ortağı oldu.2/A sınıfı öğrencileri yabancı ülkelerin de ortağı olduğu MY CULTURAL TREASURE(KÜLTÜR HAZİNEM) projesinde  kendi ülkelerinin ve farklı ülkelerin kültürlerini tanıyacakları için çok heyecanlılar. KÜLTÜREL  HAZİNEM - MY CULTURAL TREASURE İnsanlık tarihi bir kültür kumbarasıdır. Dünya kurulduğundan beri dünya coğrafyasında çok farklı kültürden insanlar yaşamıştır.      Dünya için kültür zenginliği, yeni fırsat yeni özgürlüklerin ileri nesillere aktarılmasıdır. İşte bu nedenle kültürlerimizi dünya belleğinde başka bir deyişle kültür kumbaramızda biriktirmeli, her toplumun kültürüne sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamalıdır.Genç neslin Kültür yozlaşması hastalığına tutulmaması gerekir. Özellikle günümüzde herşeyi tüketim ve kolay elde etme potansiyeline sahipken. Kültür mirasımızı kumbaramızda biriktirmeye bizde  başladık. Farklı kültürler dünya mirasının kültür zenginliğidir.      İşte bu nedenle biz eğitimciler taşın altına elimizi koyarak sorumlu birey olarak çocuklarımıza, kültürümüz başta olmak üzere diğer kültürleride tanıtmayı amaçladık.

12-02-2024

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 10:29 - Görüntülenme: 34